Jiří Žáček 

autorské stránky

Nedělejte z teorií
terorie!

Co právě dělám

Jaro 2013

Když začátkem loňského října vydatně nasněžilo, málokdo čekal, že si užijeme rekordní zimu. Nepřekonala sice teplotní rekord zimy 1929 (minus 42 °C), ani polišům nepopraskaly pendreky, zato trvala poctivých šest měsíců: ještě začátkem dubna 2013 v Praze sněžilo. Že by zima v režii mrazírenského koncernu?

Na rozdíl od zvířat, spících zaslouženým zimním spánkem, my lidé na zimní spánek nárok nemáme. A tak se musíme nějak zabavit. Například přímými prezidentskými volbami, které nám ujasnily, co jsme zač, anebo vatikánskou show kolem volby nového papeže.

Zimu si můžeme zpestřit i vítáním nových knížek na svět. V únoru jsem byl spolu s Josefem Zímou, Josefem Velčovským a Helenou Sukovou kmotrem knihy Jana Cimického Srdce a skalpel. Kdo je kdo, jistě hravě poznáte.

Křest knihy Jana Cimckého v Luxoru

V dubnu jsem se spolu s autorem, Richardem Haškem, Zdeňkem Mahlerem a Vojtou Dykem zúčastnil křtu dokumentární knihy Radka Pytlíka Jaroslav Hašek.

Křest knihy Radka Pytlíka

A 22. dubna se konal křest mé knihy Strážce majáku; kmotrami byly zpěvačka Jana Koubková, spisovatelka Magda Váňová a rozhlasová redaktorka Iva Lecká.

Křest knihy Jiřího Žáčka

Křest knihy Jiřího Žáčka

Křest knihy Jiřího Žáčka

Kdyby vás zajímalo, jestli mě líbá a) moje milenka, nebo b) moje dcera - b je správně.

Kromě toho jsem se nachomýtl k vernisáži výstavy obrazů Jaroslava Šolce v žižkovské kavárně Mezzoforte. Škoda že jste nepřišli!

Vernisáž výstavy obrazů Jaroslava Šolce

Zatímco lidé cestují po světě, já ležím doma za pecí a místo mě cestují mé knížky. Například knížka České moře vycestovala až k Indickému oceánu:

České moře u Indického oceánu

Jak by se vám líbila tato definice Čecha:

„Čech je Němec, který mluví dialektem ruštiny a věří, že je Francouz, ale celý svět je přesvědčen, že je to cikán.“

Jiří Žáček jako mimozemšťan

Taky vám občas připadá, že jste mimozemšťan?

podpis J. Ž.

Navigace

Tiráž

© 2004 Jiří Žáček • na stránkách jsou použity obrázky Adolfa Borna, Jiřího Slívy, Zdenka Seydla, Lucie Dvořákové, Jiřího Žáčka, Aloise Mikulky, Jiřího Jiráska a dalších autorů z knížek Jiřího Žáčka • webdesign © 2004 AVAS s.r.o. • správce stránek Vít Novák • Uvedená práce, jejímž autorem je Jiří Žáček, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko.