Jiří Žáček 

autorské stránky

Nedělejte z teorií
terorie!

Co právě dělám

Zima 2006

Než jsem se rozloučil s létem, nasněžilo a několik dní nám mrzly nosy. Můžu se tvářit, že je podzim, ale ve skutečnosti začala zima. Podzim se vyvedl, v lesích rostly hřiby jako noha, koruny švestek se pěkně modraly, ořešák byl obsypaný maxiořechy a slunce navzdory předvolební a povolební občanské válce svítilo optimisticky. U Primuse na podzim vyšel Slovák na Venuši, výbor z poezie slovenského básníka Ľubomíra Feldeka v mém překladu. (Na fotce z Feldekovy zářijové benefice v pražském Slovenském institutu je Feldek vpravo a já vlevo.)

Ľubomír Feldek a Jiří Žáček

Počátek zimy pro mne byl autorsky ještě úrodnější — Slávka Kopecká mi ve svém nakladatelství SLÁFKA vydala kvarteto kapesních knížek: Rýmy pro kočku s ilustracemi Adolfa Borna, Jarmareční písně českotuzemské s kresbami Mariána Vaneka, Kapesní bestiář s obrázky Borise Pralovszkého a Nikdy neříkám nikdy s výtvarným doprovodem Pavla Skalníka. Takže mám čtyřnásobnou radost, a to mě ještě o Vánocích potěší Česká televize pohádkou Šípková Růženka, kterou podle mého scénáře natočil režisér Zdeněk Zelenka. Jen doufám, že Velkého Šéfa tam nahoře nenapadne vykompenzovat mi tu radost nějakou pohromou. Tak mi držte palec!

podpis J. Ž.

Navigace

Tiráž

© 2004 Jiří Žáček • na stránkách jsou použity obrázky Adolfa Borna, Jiřího Slívy, Zdenka Seydla, Lucie Dvořákové, Jiřího Žáčka, Aloise Mikulky, Jiřího Jiráska a dalších autorů z knížek Jiřího Žáčka • webdesign © 2004 AVAS s.r.o. • správce stránek Vít Novák • Uvedená práce, jejímž autorem je Jiří Žáček, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko.