Jiří Žáček 

autorské stránky

Nedělejte z teorií
terorie!

Co právě dělám

Jaro 2006

Jaro už je zaplaťpámbu tady, a tak se zazelenejme a rozkveťme! Anebo se aspoň probuďme ze zimního spánku. Já jsem zažil probuzení dvojnásob radostné — pod názvem Jak jsem potkal mořskou pannu mi vyšla knížka fejetonů, povídek, glos, komentářů a jiných prozaických úletů, vyšperkovaných 30 fotografiemi Františka Dostála, a ještě k tomu jsem 4. apríla dostal cenu nakladatelství Albatros.

Jiří Žáček s cenou

Předal mi ji starý kamarád Luděk Hess, mj. samozvaný šéfredaktor internetového časopisu Divoké víno.

Ludvík Hess a Jiří Žáček

Co dál? Než se dám do práce, zvu vás všechny na kávu Mon amour podle mého receptu. (Ale uvařit si ji musíte sami.)

Recept na kávu Mon amour

Kdo si myslí, že uvařit kávu umí každý moula, má pravdu. Zato uvařit dobrou, voňavou a chutnou kávu, silnou a opojnou jak první zamilování, to žádný moula nedokáže. Taková káva se totiž musí vařit s láskou. Chcete recept?

Čerstvě mletou kávu rozděl do dvou šálků.
Nevař vodu z vodovodu, nýbrž minerálku.
Vař ji s láskou na svatého Dyndy,
jinak získáš jenom koflík bryndy.
Třikrát přelej kávu, která zpění
v nápoj lahodný jak políbení.

podpis J. Ž.

Navigace

Tiráž

© 2004 Jiří Žáček • na stránkách jsou použity obrázky Adolfa Borna, Jiřího Slívy, Zdenka Seydla, Lucie Dvořákové, Jiřího Žáčka, Aloise Mikulky, Jiřího Jiráska a dalších autorů z knížek Jiřího Žáčka • webdesign © 2004 AVAS s.r.o. • správce stránek Vít Novák • Uvedená práce, jejímž autorem je Jiří Žáček, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko.