Jiří Žáček 

autorské stránky

Nedělejte z teorií
terorie!

Co právě dělám

Co jsem dělal v létě 2022

Užíval jsem si dolce far niente na chalupě ve Frýdlantu s kocourem Mikulášem.

kocour Mikuláš

S dcerou Markétou a vnukem Kubíkem jsem si udělal výlet do Lázní Libverda,

Jiří Žáček s vnukem

s Petrem a Dorou Štědroňovými z Divadla na Zábradlí jsem navštívil představení Krátkého a úderného divadla na frýdlantském zámku,

Jiří Žáček na představení Krátkého a úderného divadla

ale jinak jsem se držel doma a přijímal návštěvy přátel, jako třeba Mirka Kučaby, Petra Pazdery, Regíny Krchňákové a její maminky Regíny.

Jiří Žáček s přáteli

Nejdramatičtější událostí léta pro mě bylo rozlomení a pád staré švestky před chalupou. Jako naschvál to byl strom s největšími a nejchutnějšími švestkami široko daleko. Kdyby to věděli místní pijáci slivovice, byli by té švestce přišli zazpívat rekviem.

zlomená stará švestka

Koncem srpna jsem si odskočil do Prahy, v Balbínově poetické hospůdce jsme s Danielou Fischerovou a Slávkem Janouškem přivítali na svět velkoformátový zpěvník Slávkových písniček pro děti, k nimž jsme psali texty.

Jiří Žáček v Balbínově poetické hospůdce

V říjnu jsem zazimoval studenou chalupu a hurá do Prahy, odkud jsem se 15. října vypravil do Havlíčkova Brodu na tradiční knižní veletrh. Tam jsme spolu s nakladatelkou Veronikou Baštovou, redaktorem Jirkou Korejčíkem a malířkou Vlastou Baránkovou oslavili vydání Nejmilejších pohádek.

Jiří Žáček v Havlíčkově Brodě

Pozvánka na recitál poezie Jiřího žáčka

Koncem listopadu se konal hodinový pořad z mé poezie v pražském Slovenském domě,. Recitovali mě Vladimír Skalský, Lubomír Brožek, Kateřina Ryšavá, Lucie Šťouračová a Blanka Hejtmánková, zazpívali Slávek Janoušek, Eva Suková a Michal Prokop. Z fotek je patrné, že tam panovala poetická atmosféra.

Jiří Žáček v Slovenském domě

Jiří Žáček v Slovenském domě

Jiří Žáček v Slovenském domě

Letošní houbařské orgie mě téměř minuly. Takového krasavce jsem neulovil, ale zaručeně se mi to povede napřesrok!

houba

Zato jsem se skamarádil s dalším kokrem. Kamarádů není nikdy dost.

Jiří Žáček s kokrem

PF

podpis J. Ž.

Navigace

Tiráž

© 2004 Jiří Žáček • na stránkách jsou použity obrázky Adolfa Borna, Jiřího Slívy, Zdenka Seydla, Lucie Dvořákové, Jiřího Žáčka, Aloise Mikulky, Jiřího Jiráska a dalších autorů z knížek Jiřího Žáčka • webdesign © 2004 AVAS s.r.o. • správce stránek Vít Novák • Uvedená práce, jejímž autorem je Jiří Žáček, podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ-Neužívejte komerčně-Nezpracovávejte 4.0 Mezinárodní