Jiří Žáček 

autorské stránky

Nedělejte z teorií
terorie!

Co právě dělám

Co jsem dělal od jara do podzimu 2017

V květnu jsem se tradičně zúčastnil Světa knihy. Na stánku mateřského nakladatelství Šulc-Švarc jsem se sešel s Janem Cimickým.

Jiří Žáček s Janem Cimickým

V Českém Dubu jsem představil knížečku S úsměvem, pomáhal mi přitom redaktor Jiří Korejčík a děvčata z mého libereckého fanklubu s paní učitelkou Krenkovou.

Jiří Žáček v Českém Dubu

Jiří Žáček v Českém Dubu

Jiří Žáček v Českém Dubu

Léto jsem prolenošil na chalupě ve Frýdlantu a prováděl úspěšnou inventarizaci lesních plodin. Hurá!

Jiří Žáček na chalupě

Jiří Žáček na chalupě

V říjnu jsem zavítal do Krajské knihovny v Havlíčkově Brodě na besedu s dětmi.

Jiří Žáček v Havlíčkově Brodě

A besedování na ZŠ v mém domovském Frýdlantu bylo ještě lepší. Vysloužil jsem si tam velrybu. Ne živou – plyšáka.

Jiří Žáček ve Frýdlantu

Spolu s ilustrátorkou Veronikou Balcarovou jsme v Paláci knihy Neoluxor se školáky besedovali, skládali básničku a malovali.

Jiří Žáček v Paláci knihy Neoluxor

A v Salmovské kavárně spolu s Jindřichem Krausem a Marií Sommerovou jsme se úspěšně pokoušeli pobavit dítka již poněkud odrostlá.

Jiří Žáček v Salmovské kavárně

Co mě během roku 2017 potěšilo? Kniha pohádek Z říše krále Sedmilháře s parádními ilustracemi Milana Janáčka, miniatura Kapesní zvěřinec s obrázky Borise Pralovszkého a také bibliofilie Jak jsem potkal Otavu ilustrovaná Karlem Kupkou, kterou jsem si vydal sám, pro sebe a kamarády vodomily. Takhle vypadá Otava ve Strakonicích.

Otava ve Strakonicích

podpis J. Ž.

Navigace

Tiráž

© 2004 Jiří Žáček • na stránkách jsou použity obrázky Adolfa Borna, Jiřího Slívy, Zdenka Seydla, Lucie Dvořákové, Jiřího Žáčka, Aloise Mikulky, Jiřího Jiráska a dalších autorů z knížek Jiřího Žáčka • webdesign © 2004 AVAS s.r.o. • správce stránek Vít Novák • Uvedená práce, jejímž autorem je Jiří Žáček, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko.